Aktualnie pracujemy nad:
Zadaniami pobocznymi do modyfikacji Bandyta
Nie wiem jak siê robi animacje w wings 3d bo umiem trochê ju¿ modelowaæ ale nigdzie nie mog³em znale¼æ tutoriala do animowania!
Poziom : 5
W wings 3d siê chyba nie animuje...do tego lepiej wykorzystaæ program 3DS Max lub Cinema 4D...a z darmowych jest jeszcze Blender
Z korzystam Cinema 4D bo BLENDEREM nie umiem i 3ds max
Wingsem siê nie da, przeszuka³em google w sposzukiwaniu pluginów, a¿ na jakim¶ forum przeczyta³em ¿e to jest "ubogie i ³atwe narzêdzie do grafiki 3d"
Kur.... ju¿ umiem grafikowaæ tylko poj.... animowania!!!!!!!!
Bo to gów...o ale to jest nie mo¿liwe z exportowa³em 3D, a w gothic 1 jest to ma³e i to podwiêkrzy³em i nic nie rusza³a siê broñ!
Go¶æ
Blender jest ³atwy, tylko trzeba nauczyæ siê podstaw.
Dla mnie Blender to czarna magia. Zupe³nie go nie rozumiem. Za to nie¼le sobie radzê w Wingsie 3D (zrobi³em ju¿ kilkana¶cie modeli ), poniewa¿ jest bardzo ³atwy w obs³udze, nie jest skomplikowany i ma stosunkowo du¿o opcji jak na taki podstawowy program. Niby to takie gówno, a bardzo ³atwo siê nim modeluje i ma naprawdê du¿o mo¿liwo¶ci. No i jest za free...
Nie wiem, nie spotka³em takowego. Jest bardzo du¿o tutków do mniejszych przedmiotów, np. do mieczy, ale do samochodów nie widzia³em.
Tylko gdy ja szuka³em tylko pokazuj± jak zrobiæ (3d max studio)
GGG pisz z sensem. Poprawie Was, w Wingsie nie da sie animowac bo po prostu nie ma modulu animacji, nie dlatego ze nie otwiera plikow .asc.
Polecam nauczyc sie podstaw Blendera i nie szukac tutkow tylko zrozumiec grafike 3D.
a ja kiedy¶ na YT widzia³em animacje w wings 3d xDDDDDDDD ale to chyba lipa by³a