Aktualnie pracujemy nad:
Zadaniami pobocznymi do modyfikacji Bandyta
Nie wiem jak się robi animacje w wings 3d bo umiem trochę już modelować ale nigdzie nie mogłem znaleźć tutoriala do animowania!
Poziom : 5
W wings 3d się chyba nie animuje...do tego lepiej wykorzystać program 3DS Max lub Cinema 4D...a z darmowych jest jeszcze Blender
Z korzystam Cinema 4D bo BLENDEREM nie umiem i 3ds max
Wingsem się nie da, przeszukałem google w sposzukiwaniu pluginów, aż na jakimś forum przeczytałem że to jest "ubogie i łatwe narzędzie do grafiki 3d"
Kur.... już umiem grafikować tylko poj.... animowania!!!!!!!!
Bo to gów...o ale to jest nie możliwe z exportowałem 3D, a w gothic 1 jest to małe i to podwiękrzyłem i nic nie ruszała się broń!
Gość
Blender jest łatwy, tylko trzeba nauczyć się podstaw.
Dla mnie Blender to czarna magia. Zupełnie go nie rozumiem. Za to nieźle sobie radzę w Wingsie 3D (zrobiłem już kilkanaście modeli ), ponieważ jest bardzo łatwy w obsłudze, nie jest skomplikowany i ma stosunkowo dużo opcji jak na taki podstawowy program. Niby to takie gówno, a bardzo łatwo się nim modeluje i ma naprawdę dużo możliwości. No i jest za free...
Nie wiem, nie spotkałem takowego. Jest bardzo dużo tutków do mniejszych przedmiotów, np. do mieczy, ale do samochodów nie widziałem.
Tylko gdy ja szukałem tylko pokazują jak zrobić (3d max studio)
GGG pisz z sensem. Poprawie Was, w Wingsie nie da sie animowac bo po prostu nie ma modulu animacji, nie dlatego ze nie otwiera plikow .asc.
Polecam nauczyc sie podstaw Blendera i nie szukac tutkow tylko zrozumiec grafike 3D.
a ja kiedyś na YT widziałem animacje w wings 3d xDDDDDDDD ale to chyba lipa była