Aktualnie pracujemy nad:
Zadaniami pobocznymi do modyfikacji Bandyta
Poziom : 3
vay próbowałem tego z topielcem i dupa
nie idzie tekstura
kurwa mać xD. odpalasz sourcera, bierzesz tools/decompilar models bierzesz mds,msb, dalej bierzesz platforma gothic 2 .pierwsza ścieżka to szukany plik a druga ściężka to tam gdzie ma zapisać(a zapisać ma w _work/data/anims) szukasz w /anims/_compiled/lurker.msb i wypakowywuje. kopiujesz potem odpalasz notatnikiem plik asc i zmieniasz bitmap na twoją teksturke . potem robisz mdsa: w mdsie na górze podajesz nazwe twojego asca, zapisuje i sourcerem kompilujesz. tools/compilar models i bierzesz asc i kompilujesz i jak wszystko zrozumiałeś to masz pieknego lurkera xD
aha ale jak chce mieć zwykłego lurkera i fire lurkera no to musi zrobić nowego mdsa i skompilować go
Sahari16 napisał:
aha
ale jak chce mieć zwykłego lurkera i fire lurkera no to musi zrobić nowego mdsa i skompilować go
Po co?
Dla obu animacje przecież byłyby takie same.
A jeśli Ci chodziło o to, że jest Waran.mds i FireWaran.mds, to zauważ, że jaszczur i ognisty jaszczur mają różne animacje ataku(zwykły gryzie, a ognisty zieje ogniem).
aha
Ja powiem jak łatwo zrobić starego potwora o innej teksturze:
1. Włączasz Sourcer'a.
2. Dajesz Compiler mode (czy jakoś tak) i np. w wypadku MrSilver3200 Lurker.MDS.
3. Kopiujesz z Gothic Projects (z folderu Sourcer'a) folder o nazwie "asc_lurker" do _work \ data \ anims.
4. Kopiujesz plik Lurker_Body.asc (czy jakoś tak ;p), wklejasz, otwierasz i zmieniasz w linijce "Cośtam.tga" na twoją teksturę. (Oczywiście musi być inna nazwa tego skopiowanego *.ASC)
5. W skrypcie zmieniasz "Mdl_SetVisualBody (self, "Lur_Body", DEFAULT, DEFAULT, "", DEFAULT, DEFAULT, -1);" na "Mdl_SetVisualBody (self, "Nazwa tego nowego *.ASC", DEFAULT, DEFAULT, "", DEFAULT, DEFAULT, -1);" I NIC WIĘCEJ!
6. Oczywiście Tekstury trzeba mieć w formacie *.TGA i *.TEX.
7. Jakby coś było nie tak, to pisać na GG.
8. I co naj ważniejsze... Pozdro ;)
Ostatnio edytowany przez Marian07 (2010-08-09 19:18:11)
Poziom : 7
u mnie jest normalnie